Tilaus- ja toimitusehdot

Tilaus- ja toimitusehdot
Manis-h verkkokaupassa asioiminen on turvallista ja helppoa. Voit tehdä ostoksia verkkokaupassa vuorokauden ympäri.

Manis-h verkkokaupan omistaa Manis-h 2013 A/S, CVR. DK35033602, Tønballevej 13, 7130 Juelsminde, Tanska.

§ 1Toimitusehdot

Kaikki toimitusehdot tulkitaan voimassaolevien Incoterm-toimituslausekkeiden mukaan. Mikäli toimitusehdoista ei ole erikseen sovittu, katsotaan sopimuksen olevan ”ex works” lausekkeen ehtojen alla.

§ 2 Vakuutus

Mikäli muusta ei ole sovittu, ostaja on velvollinen ottamaan vakuutuksen toimitettaville tuotteille. Ostaja on myös vastuussa tuotteiden vakuutuksesta toimituksesta eteenpäin.

§ 3 Myyjästä johtuva viivästys

Myyjä on velvollinen heti viivästyksestä tiedon saatuaan ilmoittamaan siitä ostajalle. Samalla tulee ilmoittaa viivästyksen syy ja arvioitu uusi toimitusaika. Mikäli viivästyksen syynä on jokin kohdassa § 9 mainittu syy, tai viivästyksen syynä on ostajan toiminta, toimitusaikaa pidennetään ajalla, joka katsotaan olevan kohtuullista olosuhteiden valossa. Tätä käytäntöä sovelletaan katsomatta siihen, onko viivästyksen syynä ennen vai jälkeen ennakkoon sovitun toimitusajan, sattuva tekijä. Ostajalla ei ole oikeutta kaupan purkuun, viivästyksen johtuessa myyjästä, paitsi viivästyksen ylittäessä kolme kuukautta. Ostajalla ei ole oikeutta vaatia hyvitystä myyjästä johtuvan viivästyksen johdosta.

§ 4 Ostajasta johtuva viivästys

Mikäli ostaja ei pysty vastaanottamaan toimitusta sovittuna ajankohtana, tulee hänen mahdollisimman pian ilmoittaa siitä myyjälle, kertoen viivästyksen syyn ja uuden ajankohdan, jolloin hän pystyy vastaanottamaan toimituksen. Myyjällä on oikeus laskuttaa ostajaa peruuntuneesta toimituksesta aiheutuneista kuluista. Myyjä varastoi tuotteet ostajan laskuun ja ostajan vastuulla. Mikäli ostaja pyytää, myyjä voi ostajan nimissä ottaa vakuutuksen tuotteille. Myyjän tulee kirjallisesti pyytää ostajalta uutta toimitusajankohtaa 15 päivän sisällä. Ostajan on vastattava tämän ajan puitteissa. Mikäli ostaja ei pysty vastaanottamaan toimitusta tässä ajassa, myyjällä on oikeus purkaa kauppa ja ilmoittaa sitä kirjallisesti ostajalle. Myyjällä on oikeus vaatia ostajalta korvaus aiheutuvista kuluista, tuotteiden jäädessä toimittamatta ostajasta johtuvasta syystä.

§ 5 Maksaminen

Mikäli maksuajasta ei ole sovittu etukäteen tulee lasku maksaa käteisellä toimituksen yhteydessä. Myyjällä on oikeus vaatia 1,5% korkoa/kuukausi jos ostaja ei maksa laskua eräpäivään mennessä. Ostajalla on oikeus palauttaa tuote vain jos hän on sopinut niin myyjän kanssa etukäteen. Ostaja maksaa palautuksen toimituskulut. Mikäli ostaja ei ole maksanut postimaksua palautuksesta, hän on vastuussa kaikista tästä aiheutuvista kuluista, kuten asianajat, velkatoimistot ym.

Veloitamme maksun kortiltasi vasta kun tilaus on lähtenyt varastoltamme, mikäli emme pysty lähettämään tilaustasi, sinä et maksa.

Summa voi kuitenkin olla varattuna tililläsi luottokortinmyöntäjän toimesta. Varaus kestää yleensä maks.8 päivää.

§ 6 Omistusoikeuden siirtyminen

Omistusoikeus tavaraan siirtyy myyjältä ostajalle silloin, kun koko kauppahinta on maksettu, ellei toisin ole sovittu.

§ 7 Puutteet ja viat

Myyjä on vastuussa tuotteissa olevien puutteiden korjaamisesta mikäli nämä puutteet johtuvat virheellisestä materiaalista, designista tai valmistuksesta. Myyjän tulee korjata tai vaihtaa nämä tuotteet. Myyjä ei ole velvollinen hyvittämään tuotteet puutteiden johtuessa kyseisistä syistä. Puumateriaaleissa vuosirenkaat, värierot ja pienet epätasaisuudet ei katsota viaksi. Nahkassa kasvujäljet eivär ole vika vaan merkki aitoudesta. Myyjän vastuu kattaa vain puutteet ja viat jotka ilmaantuvat 24 kuukautta toimituksesta. Ostajan tulee viivyttelemättä ilmoittaa myyjälle kirjallisesti viasta tai puutteesta tämän ilmaantuessa.

§ 8 Tuotevastuu

Myyjä on vastuussa omaisuudelle aiheutuvalle haitasta vain jos pystytään todistamaan haitan johtuvan myyjän tai hänen työntekijöidensä toiminnasta. Myyjä ei missään olosuhteissa ole vastuussa menetetystä voitosta, menetetyistä tuloista tai muista taloudellisista menetyksistä. Mikäli kolmas osapuoli vaatii korvausta tuotteesta aiheutuneesta vahingosta, tulee ostajan ilmoittaa tästä myyjälle.

§ 9 Ylivoimainen este ( Force majeure)

Myyjä ei ole velvollinen täyttämään sopimusta, mikäli jokin ylivoimainen este, kuten luonnon olosuhteet, tulipalo, konevaurio, lakko, sota tai liikennehäiriö, estää tavaran tai sen osan toimittamisen. Jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi myyjältä kohtuuttomia uhrauksia ostajalle koituvaan etuun nähden, myyjä ei ole velvollinen täyttämään sopimusta.

§ 10 Erimielisyydet

Kaikki erimielisyydet näihin ehtoihin liittyen, tai näistä johtuen, ratkaistaan tanskalaisen lainsäädännön mukaan. Oikeustoimet ratkaistaan joko myyjän tai ostajan käräjillä, myyjän valinnan mukaisesti.

§ 11 Palautus

Palautus - sinulla on 14 päivän palautusoikeus Jos palautat lähetyksen tuotteet tulee toimittaa osoitteeseen: Manis-h 2013 A/S Att.: Online Tønballevej 13 7130 Juelsminde Sinun tulee varmistaa että tuotteet ovat huolellisesti pakattu tehdessäsi palautuksen. Vastaat itse paketista ja tuotteista kunnes vastaanotamme ne.Säilytä postikuitti ja mahd. seurantanumero. Maksat itse palautuksen kustannukset. TÄRKEÄÄ Oletamme että lähetät tuotteet mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun olet ilmoittanut palautuksesta ja viimeistään 14 päivän jälkeen ilmoituksesta. Huom! Emme ota vastaan postiennakolla lähetettyjä paketteja